Zanimljivosti

Srednji vek

XX vek

Zločini nad srpskim civilima View More

Dobrodošli na sajt „Srpska istorija“

Duboko u duši srpskog naroda postoji ta ljubav prema slobodi. Ona pokreće u najtežim trenucima stradanja nezaustavljivu snagu rodoljublja koju nijedan neprijatelj ne može savladati.

Kroz istoriju smo sami stvarali svoju otadžbinu i osvajali nezavisnost, nošeni krilima vere da možemo postojati samo kao slobodan narod.

Primeri žrtve naših predaka su primeri žrtve za slobodu i taj ideal nikada nije mogao da usahne jer primeri herojstva večno nadahnjuju i pokreću svaku novu generaciju.

Kada se jednom narodu iščupa koren sećanja na svoju prošlost, na svoje junake i vojne pobede, kada mu se iščupa istorijski koren postojanja i bitisanja, on postaje zombi rulja!

Takav narod gubi nacionalno dostojanstvo, poimanje državne svesti, prestaje da ima uzore i za njega više ništa nije sveto – pa ni žrtve koje su pale, da bi on danas uopšte postojao.

Sajt “Srpska istorija” je upravo posvećen čuvanju i obnavljanju srpske nacionalne svesti i kulture na osnovu dostupnih istorijskih podataka.

Srbin je velik zato što je noseći svoje opanke, gunj i šajkaču uvek nosio i veru u duši, prkos u srcu, istinu i pravdu u mislima, a Srbiju na usnama. Žrtva naših predaka za slobodu, kralja i Otadžbinu je naša svetinja! Budimo ponosni na to što smo Srbi, na svoju veru, pretke, poreklo, istoriju i slobodnu državu.

Mi Srbi smo, takođe narod koji je čvrsto utemeljen u svojoj istoriji i istorijskim zavetima. Imamo veliku i bogatu prošlost, koja je kao takva prepoznata u celom svetu.

Na našem sajtu su dobrodošli Srbi svih veroispovesti i ideoloških pravaca kao i ljudi drugih etničkih pripadnosti koji žele nešto da nauče o prošlosti našeg naroda.

Zapratite nas i na socijalnim mrežama:

Fejsbuk

Instagram

Tviter