Skip to content

Сајт није под финансијским, политичким и идеолошким утицајем ниједне политичке опције или организације. Сајт није профитабилан, заснива се на добровољном раду.

Уколико сматрате да садржај објављен на сајту srpskaistorija.rs крши Ваше ауторско, лично или друго право или интерес, можете захтевати објаву одговора или исправке.

Случај ће бити у најкраћем року размотрен, а спорни садржаји биће уклоњени или исправљени по евентуалном установљавању истинитости садржаја жалбе.

О нама

Сајт “Српска историја” је посвећен чувању и обнављању српске националне свести и културе на основу доступних историјских података.

Србин је велик зато што је носећи своје опанке, гуњ и шајкачу увек носио и веру у души, пркос у срцу, истину и правду у мислима, а Србију на уснама. Жртва наших предака за слободу, краља и Отаџбину је наша светиња! 

Зато памтимо вечно наше претке и њихове жртве, носимо у грудима њихов слободарски дух, чувајмо нашу независност и целовитост државе и учимо нашу децу да без патриотизма и љубави према слободи и отаџбини не постојимо као историјски народ.

Ми Срби смо, такође народ који је чврсто утемељен у својој историји и историјским заветима. Имамо велику и богату прошлост, која је као таква препозната у целом свету.

На нашем сајту су добродошли Срби свих вероисповести и идеолошких праваца као и људи других етничких припадности који желе нешто да науче о прошлости нашег народа.