Да ли сте знали да су Србију стварали светитељи?

Ми Срби се разликујемо од свих народа на свету по томе што су нашу државу стварали светитељи Божији и због тога је данас тешко водити наш народ и државу Србију (или било коју државну творевину српског народа) зато што су стандарди за то исувише високи.

Погледајте само ово!

Српски владари, који су стварали ову државу су мироточиви, њихова тела се не распадају и над њиховим светим моштима се свакодневно дешавају чуда, у складу са оним што Свети Апостол Јован пише у Јеванђељу: „А који Га примише даде им власт да буду синови Божији, који верују у име Његово, који се не родише од крви, ни од воље телесне, ни од воље мужевље, него од Бога“ (Јн. 1:12-13). 

Ништа слично нећете пронаћи ни у једном другом народу.

На пример, из гроба једног српског владара (Светог Симеона Немање) расте лоза која родитељима без деце, уз посебне молитве и пост, даје пород. Који то други владар било ког народа данас чини?

Ком то народу његови краљеви дан данас, након молитве и молбе за посредништво пред Богом, дају чуда? Идите, на пример, у манастир Високе Дечане или у манастир Раваницу или у Цетињски манастир Рождества Пресвете Богородице и погледајте колико народа свекодневно долази српским владарима краљу Стефану Дечанском или кнезу Лазару Косовском или митрополиту Петру I Петровићу Његошу и распитајте се колико чуда Божијих се догодило над њиховим светим моштима.

Да не помињемо да је данас један од највећих чудотвораца у Православном свету (поред Светог Нектарија Егинског и Светог Василија Острошког) српски краљ Милутин (1282-1321) који се чак није ни замонашио. Питајте само православне Бугаре колико чуда свакодневно чини овај српски краљ, који почива у софијској цркви Свете Недеље.

Свете мошти краља Милутина почивају у цркви Свете Недеље у Софији

И неки од нововековних српских владара имају сличан благослов. По сведочењу кнегиње Љубице Обреновић, када су јој деца, мали кнез Милан и кнез Михаило оболели од незнане болести, кнегиња Љубица их болесне доводи у Тополу да са њом под молитвама преноће на Карађорђевом гробу, у његовој цркви-задужбини. И тада се догађа чудо. Обојица синова на кумовом гробу чудом оздрављају!

Овакав Божији благослов нема ниједан народ и зато су у праву они који говоре да су Срби небески народ. Небески су захваљујући својим владарима који су на небу уз Бога, а они су некада на земљи водили овај народ Божијим путем и ударали му моралне и културне темеље.

И још једно, овакав благослов нећете пронаћи ни на једном гробу неког председника. Из неког разлога само краљеви и монарси добијају овакав благослов, а над гробовима Јосипа Броза Тита, Слободана Милошевића, Ивана Стамболића или Добрице Ћосића ништа слично се не дешава.

Запратите нас и на социјалним мрежама:

Фејсбук

Инстаграм

Твитер

Прочитајте још:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *