Da li neki naš predsednik ima ovakvu fotografiju?

Ima li neki naš predsednik ovakvu fotografiju? Kad ste videli da se neki naš predsednik šeta sam napolju, bez obezbeđenja, sa svojim narodom i srpskom decom oko njega? Naravno da toga nema.

Ovo je srpska monarhija i po tome se ona razlikuje od svih ostalih, pa i svih naših predsednika republika izniklih iz Titovog Jajca, počev od malog Jože iz Kumrovca, pa sve do ovog sadašnjeg.

Seljak, domaćin od časti i obraza, glasač na izborima je u Kraljevini Srbiji mogao da dođe do svog kralja kad je hteo. Trebalo je jedino poći put Topole ili Beograda i kralj je primao svakog domaćina koji tražio susret. Seljak je čak i dobijao sudske sporove oko međa svog imanja protiv kralja. Svega ovoga danas nema ni u tragovima.

Ovde vidite našeg kralja Petra I Karađorđevića (1903-1921) ”čika Peru” sa svojim narodom, jednog lepog prolećnog dana tokom boravka u Banji Koviljači, 1911. godine. Konkretno, na slici kralj obilazi selo Grnčaru u blizini Banje.

Dolazak Petra i njegove porodice u Beograd 1903. godine narod je dočekao sa oduševljenjem, videći u njima oličenje vekovne borbe za svoju slobodu. Novi kralj je prihvaćen sa poštovanjem koje je počivalo na tradicionalnoj slavi njegovog dede vožda Karađorđa.

Petar Prvi Karađorđević, ličnost izuzetnih ljudskih i moralnih osobina krunisan je za kralja Srbije 1904. godine. U jesen iste godine upriličena je parada sa krunisanjem i miropomazanjem.

Zapratite nas i na socijalnim mrežama:

Fejsbuk

Instagram

Tviter

Pročitajte još:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *