Да ли неки наш председник има овакву фотографију?

Има ли неки наш председник овакву фотографију? Кад сте видели да се неки наш председник шета сам напољу, без обезбеђења, са својим народом и српском децом око њега? Наравно да тога нема.

Ово је српска монархија и по томе се она разликује од свих осталих, па и свих наших председника република изниклих из Титовог Јајца, почев од малог Јоже из Кумровца, па све до овог садашњег.

Сељак, домаћин од части и образа, гласач на изборима је у Краљевини Србији могао да дође до свог краља кад је хтео. Требало је једино поћи пут Тополе или Београда и краљ је примао сваког домаћина који тражио сусрет. Сељак је чак и добијао судске спорове око међа свог имања против краља. Свега овога данас нема ни у траговима.

Овде видите нашег краља Петра I Карађорђевића (1903-1921) ”чика Перу” са својим народом, једног лепог пролећног дана током боравка у Бањи Ковиљачи, 1911. године. Конкретно, на слици краљ обилази село Грнчару у близини Бање.

Долазак Петра и његове породице у Београд 1903. године народ је дочекао са одушевљењем, видећи у њима оличење вековне борбе за своју слободу. Нови краљ је прихваћен са поштовањем које је почивало на традиционалној слави његовог деде вожда Карађорђа.

Петар Први Карађорђевић, личност изузетних људских и моралних особина крунисан је за краља Србије 1904. године. У јесен исте године уприличена је парада са крунисањем и миропомазањем.

Запратите нас и на социјалним мрежама:

Фејсбук

Инстаграм

Твитер

Прочитајте још:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *