Jovan Memedović

“Dragi roditelji, vaša deca boluju od nedostatka prirode! A dokazano je da nedostatak prirode prouzrokuje: nedostatak pažnje za učenje, deca nemaju samostalnosti, oskudni su u komunikaciji. Sve to prouzrokuje fizičke nedostatke, loše držaje tela, ravne tabane, nedostatak imuniteta i sklonost alergijama.” Jovan Memedović

Harmonija koja se u ljudskim naseljima teško nalazi i postiže, u prirodi je spontano prisutna: u izobilju svega što u prirodi postoji, sve je uvek na svom mestu! Dovoljno je biti tih i pažljivo posmatrati i slušati.

Priroda nas podučava nenametljivo svojim primerom. Nebrojano mnoštvo cvetova, travki, bilja svih vrsta, insekata, rovčica, miševa… – sve to na jednoj livadi, savršeno se uklapa i postoji bez lične namere ili volje. A tajna je upravo u tome!

Ovo je priča o čoveku koji je u ovim teškim vremenima svoj život posvetio prirodi i koji nesebično pokušava da nas otrgne iz kandži betonskih zgrada, smoga i zagađenosti današnjice u koje se nalazimo.

Jovan Memedović je neko ko vodi računa o svima nama, kako god da se gleda na njegovu misiju očuvanja životne sredine. Njegove emisije su poput onih uz koje se nekada odrastalo, a koje su otkrivajući nam tajne prirode zapravo govorile o našim potrebama i našem zdravlju!

Minulih petnaest godina beleži priče o prirodi, o životinjama i ljudima koji žive sa prirodom. Putuje Srbijom, Crnom Gorom, Balkanom, svetom… Može to biti uzbudljivo, opasno, veselo, poučno, naučno, ali obavezno – sasvim prirodno!

Eto ga u Sibiru, na Dalekom istok, u Kazahstanu, na Islandu i Grenlandu, u Laponiji, Norveškoj, Španiji, na starom tenku čak na Čukotskom poluostrvu… Najčešće tamo gde se retko ide.

Život na Tari, priče o vampirima i pevanju iz vika, putopisi o Kirgistanu i Tadžikistanu, Pešteru ili Durmitoru, kako se pravi kulen i kako izgledaju borbe bikova, ekološka katastrofa, ali i mnoge druge teme mogli smo, zahvaljujući ovom izvanrednom novinaru, da doživimo iz prve ruke.

Jovan je veliki avanturista, duhovit, spontan, pristupačan i uspeo je da dokaže da ne treba imati tabloidnu emisiju da bi ona bila jedna od najgledanijih.

Zapratite nas i na socijalnim mrežama:

Fejsbuk

Instagram

Tviter

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *