Јован Мемедовић

“Драги родитељи, ваша деца болују од недостатка природе! А доказано је да недостатак природе проузрокује: недостатак пажње за учење, деца немају самосталности, оскудни су у комуникацији. Све то проузрокује физичке недостатке, лоше држаје тела, равне табане, недостатак имунитета и склоност алергијама.” Јован Мемедовић

Хармонија која се у људским насељима тешко налази и постиже, у природи је спонтано присутна: у изобиљу свега што у природи постоји, све је увек на свом месту! Довољно је бити тих и пажљиво посматрати и слушати.

Природа нас подучава ненаметљиво својим примером. Небројано мноштво цветова, травки, биља свих врста, инсеката, ровчица, мишева… – све то на једној ливади, савршено се уклапа и постоји без личне намере или воље. А тајна је управо у томе!

Ово је прича о човеку који је у овим тешким временима свој живот посветио природи и који несебично покушава да нас отргне из канџи бетонских зграда, смога и загађености данашњице у које се налазимо.

Јован Мемедовић је неко ко води рачуна о свима нама, како год да се гледа на његову мисију очувања животне средине. Његове емисије су попут оних уз које се некада одрастало, а које су откривајући нам тајне природе заправо говориле о нашим потребама и нашем здрављу!

Минулих петнаест година бележи приче о природи, о животињама и људима који живе са природом. Путује Србијом, Црном Гором, Балканом, светом… Може то бити узбудљиво, опасно, весело, поучно, научно, али обавезно – сасвим природно!

Ето га у Сибиру, на Далеком исток, у Казахстану, на Исланду и Гренланду, у Лапонији, Норвешкој, Шпанији, на старом тенку чак на Чукотском полуострву… Најчешће тамо где се ретко иде.

Живот на Тари, приче о вампирима и певању из вика, путописи о Киргистану и Таџикистану, Пештеру или Дурмитору, како се прави кулен и како изгледају борбе бикова, еколошка катастрофа, али и многе друге теме могли смо, захваљујући овом изванредном новинару, да доживимо из прве руке.

Јован је велики авантуриста, духовит, спонтан, приступачан и успео је да докаже да не треба имати таблоидну емисију да би она била једна од најгледанијих.

Запратите нас и на социјалним мрежама:

Фејсбук

Инстаграм

Твитер

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *