Пиши ћирилицом

Данашње генерације ћирилицу доживљавају као фолклорно обележје, као сламарицу, лампу петролејку, шпорет на дрва, запрегу, народну ношњу, па је се чак и стиде!

Њихови преци су се поносили најсавршенијим писмом и правописом у историји људске писмености, а данашње генерације, гледајући праксу других народа, сматрају да је дуплирање слова и писање „о“ а читање „а“ – ствар отмености!

У оваквом окружењу „равноправности писама и богатства двоазбучја“, када се у Србији роди дете, сви прехрамбени, хигијенски, одевни предмети и играчке који се због принове уносе у кућу, на себи имају искључиво латинична слова.

Сви предмети које деци дајемо као рођенданске поклоне – бицикли, фотоапарати, рачунари, сликовнице, књиге за децу натписи на одећи и слично имају искључиво латинична слова.

Цртани филмови и дечији програми које деца гледају на контролисаним српским телевизијама приказују искључиво латинична слова. Кад седну за рачунар, сретаће се искључиво са латиничним словима. Када пођу у школу, у Србији више не постоје свеске које би на вињети или корицама имале српска ћирилична слова. Родитељи ће моћи да бирају између кинеских, италијанских, турских или хрватских свесака, а све су на латиници па чак и на страним језицима! Родитељи, ево вам једно, па бирајте!

Својим рођењем и одрастањем у диригованом и контролисаном окружењу искључивости латинице у „равноправности писама и богатству двоазбучја“ Срби стасавају уз заблуду о „нашем писму“, па су данас спремни да се туку за туђе у уверењу да бране своје! Данашње генерације ћирилицу доживљавају као фолклорно обележје зато ће такви Срби, кад одрасту, сами постати запрега упрегнута у Ватиканска кола и сами ће наставити да искорењују српску ћирилицу и да „као своју“ користе искључиво Гајеву хрватску латиницу!

Запратите нас и на социјалним мрежама:

Фејсбук

Инстаграм

Твитер

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *