Српски јунаци Горанци

На фотографији се налазе српски јунаци Горанци, припадници Војске Југославије: Берсим Касемовић, Ибрахим Маџуни и Бехљуљ Усени који су погинули у борби за отаџбину 1999. године. 

У рату Србије против албанских терориста погинуло је двадесет троје Горанаца. Седам борећи се у оквиру Војске Југославије док је шеснаест убијено од стране албанских терористичких група. Ако би се тај број упоредио са бројком 18 000, колики је број Горанаца који су стално живели у Гори, имали бисмо највеће процентуалне губитке у Србији.

Ово добија на тежини кад се узме у обзир и да су се сви српски јунаци Горанци који су били способни за војску одазвали позиву.

Албанци су палили, пљачкали и подметали бомбе многим породичним кућама које су претрпеле велику материјалну штету, затим узурпирали и уселили се у станове Горанаца, укинули Горанску општину и формирали своју.

Резултат свега тога је прогон преко 70% Горанаца са својих огњишта. Нису избегли у друге државе, већ у, своју, Србију. Уточиште су нашли у Београду, Новом Саду, Суботици, Новом Пазару.

Горанци су исламске вероисповести, пишу ћирилицом и само Србију доживљавају својом домовином, упркос притисцима са свих страна да им се промени национални идентитет.

Подсетићу вас да Горанци нису Албанци нити су им сродни.

Молим вас да информишите најближе, јер напад на верне Горанце или њихову имовину, без обзира на конфузију, један је чисто анти-српски чин.

Извор: Фејсбук страница „Српска историја“

Запратите нас и на социјалним мрежама:

Фејсбук

Инстаграм

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *