Večni košmar

Jasenovac

Jasenovac predstavlja paradigmu srpskog stradanja, sinonim srpske tragedije i njegov večni košmar. Poprište najmonstruoznijih zločina čovečanstvu poznatih, koji su svojim sadizmom i svirepošću ostavili krvav trag u istoriji naših prostora. U moru priča jasenovačkih stradalnika mnoge će ostati neispričane.

Glavni istraživač Instituta za Holokaust ”Šem Olam“ i profesor na Univerzitetu Teksas, Gideon Grajf, rekao je da u Jasenovcu nije bilo dovoljno samo ubiti žrtve, njih 750.000 duša, već ih je trebalo izložiti i torturi i poniziti ih najstrašnije pred smrt, dok su hrvatski čuvari ovog najstrašnijeg mesta u istoriji ljudskog roda uživali u mučenju.

Na slici vidite ustašu Miška Ratkovića, rodom iz Trilja u Dalmaciji i njegovog druga hrvatskog koljača čije ime, na žalost, ne znamo. Fotografija je nastala kasnog leta 1941. godine, najverovatnije negde u kompleksu fabrike smrti Jasenovac.

Hrvatski koljači uslikani su kako se zamazani srpskom krvlju nedužne dece, žena i staraca u đavoimaonom zanosu cerekaju i klibere nakon čitavog dana klanja nedužnih Srba.

Fotografija se čuva u Muzeju Jugoslavije u Beogradu.

Toliko je nadrealan ovaj prizor da je neverovatno da većina Srba i dan danas ne zna za ovakvu fotografiju i ne razume kakvi ljudi su im ubijali rođake i kakvom ideologijom i simbolima su oni bili zadojeni. Večni košmar!

Hrvatske ustaše jesu klale, mnogo su klale i izvršili su genocid nad nama ali taj genocid nije izvršen industrijski, bez mučenja, gasom, daleko od očiju javnosti i uz minimum učešća vojnog aparata, već je učinjen uz najveći sadizam i neobjašnjivo uživanje u klanju.

Naučite Srbi šta je to Jasenovac i šta se dešavalo 1941-1945!

Izvor: Fejsbuk stranica „Srpska istorija“

Zapratite nas i na socijalnim mrežama:

Fejsbuk

Instagram

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *