Вечни кошмар

Јасеновац

Јасеновац представља парадигму српског страдања, синоним српске трагедије и његов вечни кошмар. Поприште најмонструознијих злочина човечанству познатих, који су својим садизмом и свирепошћу оставили крвав траг у историји наших простора. У мору прича јасеновачких страдалника многе ће остати неиспричане.

Главни истраживач Института за Холокауст ”Шем Олам“ и професор на Универзитету Тексас, Гидеон Грајф, рекао је да у Јасеновцу није било довољно само убити жртве, њих 750.000 душа, већ их је требало изложити и тортури и понизити их најстрашније пред смрт, док су хрватски чувари овог најстрашнијег места у историји људског рода уживали у мучењу.

На слици видите усташу Мишкa Ратковића, родом из Триља у Далмацији и његовог друга хрватског кољача чије име, на жалост, не знамо. Фотографија је настала касног лета 1941. године, највероватније негде у комплексу фабрике смрти Јасеновац.

Хрватски кољачи усликани су како се замазани српском крвљу недужне деце, жена и стараца у ђавоимаоном заносу церекају и клибере након читавог дана клања недужних Срба.

Фотографија се чува у Музеју Југославије у Београду.

Толико је надреалан овај призор да је невероватно да већина Срба и дан данас не зна за овакву фотографију и не разуме какви људи су им убијали рођаке и каквом идеологијом и симболима су они били задојени. Вечни кошмар!

Хрватске усташе јесу клале, много су клале и извршили су геноцид над нама али тај геноцид није извршен индустријски, без мучења, гасом, далеко од очију јавности и уз минимум учешћа војног апарата, већ је учињен уз највећи садизам и необјашњиво уживање у клању.

Научите Срби шта је то Јасеновац и шта се дешавало 1941-1945!

Извор: Фејсбук страница „Српска историја“

Запратите нас и на социјалним мрежама:

Фејсбук

Инстаграм

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *