Српска голгота

Голгота

Е да знате како су се наши преци жртвовали за нас и шта је уграђено у нашу државу и нашу слободу!

Ово што видите су српски војници и свети наши преци мученици на острву Виду, у марту 1916.

Велику победу у Великом рату Србија је платила прескупо – осим што је остала без готово трећине становника, материјална штета износила је половину укупне тадашње националне имовине.

Велика стратишта, попут Плаве гробнице крај острва Вида, Албанске голготе или пробоја Солунског фронта, остаће заувек записана у српској колективној свијести као симболи страдања.

Да ли смо ми уопште достојни потомци ових наших мученика?

Знате ли да су најбољи синови нашег народа гинули за нашу слободу уз поклич: ”С вером у Бога, за краља и отаџбину!” Где је данас наша отаџбина и какво је стање у њој?

Овакве тешке слике наших предака сваки дан треба да показујемо свим политичарима у Србији, да знају какву земљу представљају и ко се за ту државу овако жртвовао. Изузетно је тежак терет бити на челу Србије, управо зато што то подразумева представљање не само живог народа који гласа на изборима, већ и ових наших мученика са Крфа или убијених Срба по Јасеновцу, Јадовну, многобројним јамама и ратовима 90-тих.

Почев од највиших носиоца власти, па све до најмање месне заједнице, свима на власти и опозицији поручујемо: СВАКИ ДАН ДА ГЛЕДАТЕ ОВАКВЕ СЛИКЕ И ДА СЕ ПОДСЕТИТЕ ДА СУ ОВИ НАШИ МУЧЕНИЦИ ОВАКВЕ СВОЈЕ КОСТИ УГРАДИЛИ У ТЕМЕЉ НАШЕ ОТАЏБИНЕ КОЈОМ ВИ ДАНАС ВЛАДАТЕ!

ЗАТО НИКО И НИКАД ВИШЕ НЕМА ПРАВО ДА СЕ ИГРА СА СРПСКИМ НАРОДОМ И НАШОМ ЦРКВОМ, ДРЖАВОМ И ЊЕНИМ ГРАНИЦАМА, ПОЧЕВ ОД КАЈМАКЧАЛАНА, ПА ПРЕКО КОСОВА, ЛОВЋЕНА, ЈАСЕНОВЦА, ПА СВЕ ДО КНИНА!

Извор: Фејсбук страница „Српска историја“

Запратите нас и на социјалним мрежама:

Фејсбук

Инстаграм

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *