Blagoje Jovović

Ovaj četnik, Bjelopavlić, iz srca srpske Zete stoji rame uz rame sa Milošem Obilićem i Gavrilom Principom u Nebeskoj Srbiji.

Ovaj junak je okićen oreolom obilićevskog junaštva i načelima srpske ratne i moralne etike, koju su ustanovili i usavršili Nemanjići u svojim bitkama za našu slobodu.

Kad neko napadne srpski narod i srpsku vojsku, specijalni junak dobije zadatak od sopstvene savesti da udari na mozak operacije i glavnog lidera koji pođe na Srbe sa ciljem da ih porobi!

Tako je mladi car Dušan na Velbuždu 1330. ubio direkt bugarskog cara Mihaila III Šišmana, pa je Obilić na Kosovu ubio Murata 1389. pa je Milenko Stojković 1804. godine pobio beogradske dahije, pa je Gavrilo Princip u Sarajevu ubio austrijskog tiranina i kolonizatora nadvojvodu Ferdinanda.

Blagoje Jovović je ime koje svaki Srbin treba da zna, jer je Blagoje Jovović smrtno ranio najvećeg srpskog krvnika, hrvatskog poglavnika i vođu genocida Anta Pavelića, 10. aprila 1957. godine u predgrađu Buenos Ajresa, El Palomar.

Blagoje je ispalio dva metka u najvećeg srpskog krvnika iz malokalibarskog ”damskog” pištolja koji je uspeo da prošvercuje uz pomoć sveštenika Mila Krivokapića.

Pošto je Pavelić bio teški dijabetičar ta dva metka Blagoja Jovovića prouzrokovala su rane od kojih ovaj zlikovac nikada nije mogao da se oporavi, umirući sporo i vrlo bolno prvo u bolnicama Buenos Ajresa, pa potom u Madridu, gde je tajno prebačen kada se saznao njegov pravi identitet.

Pavelić je 1948. godine, nakon što se skrivao u zidinama Vatikana, pacovskim kanalima prebačen u Argentinu u kojoj je nesmetano živeo i radio po raznim službama argentinskog predsednika Huana Perona kao i u građevini.

Međutim, nije ni slutio da će ga stići srpska ruka pravde u vidu našeg Blagoja koji je pucao u ime stotina hiljada Srba, naše nedužne dečice i majki koje je pobio ovaj najveći krvnik!

Blagoje Jovović najbolje ispunjava reči velikog Njegoša iz njegove Posvete prahu oca Srbije:

”Zna Dušana rodit Srpka, zna dojiti Obiliće,  

al heroje ka Požarske, divotnike i plemiće,  

gle, Srpkinje sada rađu… Blagorodstvom Srpstvo diše…  

Bježi, grdna kletvo, s roda – zavjet Srbi ispuniše!”

Zapratite nas na socijalnim mrežama:

Fejsbuk

Instagram

Tviter

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *