Благоје Јововић

Овај четник, Бјелопавлић, из срца српске Зете стоји раме уз раме са Милошем Обилићем и Гаврилом Принципом у Небеској Србији.

Овај јунак је окићен ореолом обилићевског јунаштва и начелима српске ратне и моралне етике, коју су установили и усавршили Немањићи у својим биткама за нашу слободу.

Кад неко нападне српски народ и српску војску, специјални јунак добије задатак од сопствене савести да удари на мозак операције и главног лидера који пође на Србе са циљем да их пороби!

Тако је млади цар Душан на Велбужду 1330. убио директ бугарског цара Михаила III Шишмана, па је Обилић на Косову убио Мурата 1389. па је Миленко Стојковић 1804. године побио београдске дахије, па је Гаврило Принцип у Сарајеву убио аустријског тиранина и колонизатора надвојводу Фердинанда.

Благоје Јововић је име које сваки Србин треба да зна, јер је Благоје Јововић смртно ранио највећег српског крвника, хрватског поглавника и вођу геноцида Анта Павелића, 10. априла 1957. године у предграђу Буенос Ајреса, Ел Паломар.

Благоје је испалио два метка у највећег српског крвника из малокалибарског ”дамског” пиштоља који је успео да прошверцује уз помоћ свештеника Мила Кривокапића.

Пошто је Павелић био тешки дијабетичар та два метка Благоја Јововића проузроковала су ране од којих овај зликовац никада није могао да се опорави, умирући споро и врло болно прво у болницама Буенос Ајреса, па потом у Мадриду, где је тајно пребачен када се сазнао његов прави идентитет.

Павелић је 1948. године, након што се скривао у зидинама Ватикана, пацовским каналима пребачен у Аргентину у којој је несметано живео и радио по разним службама аргентинског председника Хуана Перона као и у грађевини.

Међутим, није ни слутио да ће га стићи српска рука правде у виду нашег Благоја који је пуцао у име стотина хиљада Срба, наше недужне дечице и мајки које је побио овај највећи крвник!

Благоје Јововић најбоље испуњава речи великог Његоша из његове Посвете праху оца Србије:

”Зна Душана родит Српка, зна дојити Обилиће,  

ал хероје ка Пожарске, дивотнике и племиће,  

гле, Српкиње сада рађу… Благородством Српство дише…  

Бјежи, грдна клетво, с рода – завјет Срби испунише!”

Запратите нас на социјалним мрежама:

Фејсбук

Инстаграм

Твитер

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *