Горан и Зоран Орељ

Браћа близанаци Горан и Зоран Орељ (1974-1994)

Народ који заборавља своју историју осуђен је да му се она поноваља. Ако заборавимо најбоље синове Србије и Републике Српске чему онда да се надамо? Браћа близанаци Горан и Зоран Орељ рођени су 1974. године у Славонском Броду. Рат у Хрватској, дочекао их је у средњој школи. Пошто је Славонски Брод, већински настањен Хрватима, Горан и Зоран су морали пут Инђије, где су похађали завршну годину.

Након средње школе, служили су као артиљерци војни рок у Сомбору и Приштини. Због изузетне спретности и обучености, из Војске Југославије прелазе у Српску Војску Крајине, где су обучавали старије борце како да рукују минобацачима. Након успешно обављеног задатка, команда бригаде их шаље у Бања Луку на дошколовање за официре.

Пред крај школовања, почела је офанзива Петог муслиманског корпуса тзв. АрБиХ на бихаћком ратишту, па је школски центар тамо упућен, како би се зауставило напредовање муслиманске војске.

Горан и Зоран Орељ у ратну зону отишли су 29. октобра 1994. године и тога дана положили своје младе животе за Републику Српску. Рођени су скупа, одрастали скупа и погинули скупа.

Један поред другог.

Било им је само двадесет година.

Нека је вечна слава Горану и Зорану!

А нама, за обавезу да их никада не заборавимо.

Извор: Чојство

Запратите нас на социјалним мрежама.

Фејсбук 

Инстаграм

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *